Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Pingpongen

Vinden jullie het ook zo irritant als je aan het pingpongen (sorry voor de tafeltennissers onder ons)  bent en je kunt het balletje nét niet op tijd terugslaan!  Dan krijg je zo’n tiktiktiktikttiktiktitk en ja daar ligt het balletje op de grond. En nog erger! Hij tikt en rolt op de grond vrolijk verder en je moet er achteraan!Je kon de bal niet hoog houden!

Je loopt erachter aan te hollen.

Volgens mij is dit een vrij bekend gegeven. In het dagelijks leven zijn we de hele dag bezig allerlei ballen groot en klein in de lucht te houden. Word jij daar ook niet een keer moe van? Altijd maar die perfecte vrouw, moeder, vriendin, werknemer, buurvrouw te moeten zijn? … en moet dat trouwens wel?

Ik ken dat ook wel hoor, ik ben ook maar een mens! 

Soms denk ik ook weleens hoe doe ik dat allemaal én ook nog eens op tijd! Wat helpt is bijvoorbeeld af en toe gewoon even tijd nemen voor jezelf. Ook als je denkt dat het eigenlijk niet kan.

Gewoon even een lekker rondje lopen, het liefst door het groen. Ik woon op korte afstand van een duingebied met stuifzand en bossen. Daar is het heerlijk om even uit te waaien en flink door het losse zand te lopen. Goed voor de beenspieren. Goed voor je lijf sowieso want je bent lekker buiten. Frisse lucht, wind door je haren. Je komt ook niet zo veel mensen tegen en dat is ook heerlijk omdat je dan echt tot rust komt.

Even lekker op m’n kop in de tuin wat onkruid wieden en je hoofd leegmaken... en de groenbak vol! Ook heerlijk en je tuin ziet er meteen weer opgeruimd uit. Tuin opgeruimd, hoofd opgeruimd. Heel kort door de bocht misschien maar zo voelt het wel.

Doe jij dat ook weleens?

Zo’n stom klusje waar je niet erg bij na hoeft te denken om even niet met je hoofd te werken. Even snel de strijk wegwerken of je kledingkast weer eens ordenen. Dit soort kleine dingen.

Maar ook lekker even genietend van muziek op de bank zitten of liggen voor een minuut of tien geeft je al weer een relaxed gevoel. Dan kun je weer verder.

Als je goed voor jezelf zorgt dan helpt je dat op vele fronten verder.

Je voelt je fitter

Je bent weer klaar voor werk

Je bent achteraf blij met die tijd voor jezelf

Je bent het waard goed voor jezelf te zorgen

Je bent meer relaxed naar anderen toe

Je klusjes zijn gedaan!

Hulp vragen is ook zo’n ding.

Durf jij hardop te zeggen dat je het niet meer weet? Dat je moe bent van alles ‘te moeten’? Ook coaches hebben een coach nodig af en toe. Die zet jou dan weer op het juiste spoor en luistert naar jou. Dat kan heel verhelderend zijn weet ik uit ervaring. Daarna weer volle kracht vooruit!

Tip voor vandaag:

Neem elke dag 5 minuten lekker tijd voor jezelf. Voor 5 minuten heb je vast wel even de tijd. Klinkt kort maar is best lang hoor!

Sluit je even af van alles. Ga even ergens heen waar je alleen kunt zijn ga rustig ergens zitten en denk aan niets! Dat is moeilijk hoor de eerste paar keer. Alles komt langs je boodschappenbriefje, gingen de kinderen nu ergens spelen of kwam er iemand mee naar hier, is de was al klaar?

Stuur je gedachten steeds weg met de woorden “straks maak ik hier tijd voor”. Visualiseer een mooie rustige plaats. Ga in gedachten vaak naar een mooi strand of een prachtig bos. En BEN  er gewoon. Voel de wind als het ware door mijn haar en op mijn gezicht. Hoor het ruisen van de zee of de blaadjes ritselen van de bomen van het bos. Gewoon even alleen maar ZIJN.

Een ‘lunch’ wandeling doet het ook goed als opfrisser.

succes en lieve groet Lieke

 
Copyright © 2020 indruk met LeF
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren