Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

5 geheimen die je als vrouw moet weten als je gaat solliciteren

Ga jij binnenkort intern solliciteren of bij een andere bedrijf solliciteren dan heb ik hier een paar tips voor je. Dan wil je je graag goed voorbereiden. Je hebt je CV natuurlijk al up-to-date gemaakt. Verder denk je er natuurlijk aan wat je aan gaat trekken. Misschien test je wel een aantal setjes en bekijkt in de spiegel hoe het staat. Ik doe dat namelijk zelf ook nog weleens. Heb je al gekeken wat voor bedrijf het is? Hebben ze een bepaalde dresscode? Houdt daar dan rekening mee.

Maar denk er vooral aan dat mensen werken met mensen! Ze zijn op zoek naar een geschikt, leuk mens voor die functie. Zorg dus dat jij je op je gemak voelt en de eerste indruk geeft die jouw persoon precies weergeeft.

Hieronder vind je wat tips waarmee jij je voordeel kunt doen.

Ik ga je geheime informatie geven over hoe je je kleedt voor een sollicitatiegesprek. Zodanig dat jij je goed voelt en op je gemak. Vergroot zo je kans op een positieve afloop. 

Tip 1

Korte rok.

Trek nooit een te korte rok aan naar je gesprek.

Een rok op of net over de knie is vaak veel mooier en soms zelfs spannender dan een te korte rok.  Dit geldt voor alle vrouwen. Zo hoef je ook niet zo op te letten hoe je gaat zitten en heb je geen ‘inkijk’. Je weet namelijk niet in wat voor ruimte, aan wat voor tafel je komt te zitten. Is je stoel erg laag dan is een korte rok ook niet erg handig.

Zorg dat je iets draagt waar je je goed in voelt en waar je je mooi in voelt. Er is voor iedere vrouw een mooie roklengte.

 

Tip 2

Nooit slippers of sandalen

Bedenk dat je op sollicitatiegesprek of een zakelijk gesprek gaat. Je gaat niet naar het strand of terras. Blote voeten is een no go! Je hoeft niet altijd een panty aan te doen natuurlijk.  Bekijk eens kritisch je benen! Zijn ze mooier met een dunne panty draag die dan wel! Je komt verzorgder over. Dichte schoenen die passen bij de functie waar je op solliciteert. Schoen met hak is prima. Hak van 10 cm hoog is weer andere uiterste! Sneakers kan als het bij de functie en de bedrijfscultuur zou passen.

Kies ook vooral schoenen waar je op kunt lopen! Je moet namelijk ook dat bedrijf of die kamer binnenkomen. Het geeft een vreemde eerste indruk als jij wankelend over de drempel komt. Voor iedere lengte  is er een mooie hakhoogte.

 

Tip 3

Geen decolleté

Je weet niet met wie je het gesprek hebt? Misschien weet je het wel. Is het een man dan is het niet heel handig om met een diep decolleté bij dat gesprek te zitten.  Je mag uiteraard wel jezelf zijn maar let daar wel op. Het kan een negatieve uitwerking hebben op zowel vrouwen als mannen.

Ga voor een voor jou gevoel veilig decolleté. Denk eerder behoudend dan uitdagend. Zorg dat de kleding goed past. Te krap maakt dat je de hele tijd aan je kleding gaat zitten plukken om te zorgen dat alles nog goed zit. Dat is in alle gevallen veiliger. Als het mannen zijn worden ze misschien afgeleid en letten ze niet meer op jouw verhaal! Zijn het vrouwen dat is het ook erg ongemakkelijk.

Het gaat daar om het verkopen van jezelf, je kunde, jouw kennis en ervaring. Wat is jouw mooiste halslijn?

 

Tip 4

Op tijd komen

Zorg dat je op tijd bent. Zo zien ze dat je echt geïnteresseerd bent en daar ook moeite voor wilt doen. Je neemt afspraken serieus en je komt betrouwbaarder over. Dat zijn al pluspunten!

Nog een heel prettige bijkomstigheid is dat je niet hijgend met een rood hoofd binnen komt vallen! Het zweet breekt je niet uit als je op je gemak aan bent gekomen. Op je gemak nog even kunnen wachten tot ze je op komen halen.

Nog even in je hoofd doorlopen wat je vooral niet moet vergeten te zeggen. Dat ga je misschien vergeten als je te gespannen binnen komt.

Relaxed zijn ondanks het spannende sollicitatiegesprek. Dat doe je door te zorgen dat je goed in je vel zit en zelfverzekerd bent. Ben jij dat al of heb je nog help nodig?

 

Tip 5

Vlekken in je kleding

Zorg dat je kleding klopt! En dan bedoel ik dat het bij elkaar past wat je draagt! Het is schoon en heel. Wat nog wel eens onverwacht voorkomt. Vlekken! Op het laatste moment als je al bijna bij de voordeur staat en je wilt gaan ontdek je (gelukkig) net op tijd een vlek. Het is weliswaar een watervlek maar in juist dit shirtje geeft het een lelijke plek als die opdroogt. Ook deodorant kan lelijke vlekken achterlaten!

Zorg dus voor genoeg tijd en controleer het voor je vertrekt. Als er op de locatie wat gebeurt dan kun je daar natuurlijk niets aan doen maar dat is dan ook uit te leggen.

Gebeurt het nog vóór binnenkomst op de locatie dan kan het handig zijn als je een reserveshirt bij je hebt. Wat zijn eigenlijk de mooiste modellen voor jouw figuur?

 

 

Dit waren mijn tips voor een relaxed sollicitatiegesprek. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Ken je nog iemand die deze tips kan gebruiken? Je mag ze altijd delen.

Meer weten? Maak een afspraak met me voor een kennismakingsgesprek. Daarin bekijken we wat ik voor je kan doen zodat jij ook goed voor de dag komt. Ik bekijk samen met jou wat je nodig hebt om tot juist dat goede gevoel te komen. Dat doe we samen via coaching, persoonlijk kleurenanalyse, persoonlijk stijladvies.

Te komen op een punt dat jij weet: ‘ ik voel me goed, ik zie er goed uit, ik ben zelfverzekerd. Ik ben klaar voor mijn gesprek.’

Maak die afspraak nu!

 
Copyright © 2021 indruk met LeF
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren