Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Welke maat?

Dames geef je binnenkort een zakelijke presentatie denk dan in ieder geval aan deze tips voor jouw styling op het podium.

Niet te kort
Niet te strak
Beetje make-up (doet wonderen op een podium onder felle lampen)             

Houd voor ogen wie jouw publiek is en houd daar rekening mee. 

Welke maat is goed voor mij?

Vind jij dat ook moeilijk? In de ene winkel is het 40 in de andere weer 42. Zo ben je lekker aan het zoeken.

Als je Italiaanse merken bekijkt moet je ineens naar 44 of 46 ! Of van M naar XL!

Hoe zit dat toch met die maten? Ik pak mijn maat uit het rek en ik denk, he? Dat lijkt wel een kindermaatje of juist jeetje daar kan ik twee keer in!

Geen paniek het ligt niet aan jou. Die maat aanduiding zijn gewoon een leidraad. Dan ook nog eens van het land waar ze ontworpen of geproduceerd worden.  Het in inderdaad zo dat er wat maatverschil is tussen Italiaanse en Spaanse merken die vallen wat kleiner uit. De mensen in zuidelijk Europa zijn vaak wat kleiner en frêle. Bijvoorbeeld Duitse merken vallen weer wat groter uit, meer in overeenstemming met Nederlandse maten.

Pas het gewoon en kies dan jouw maat.

De maat staat er niet op als je het draagt! En dat is trouwens ook maar een getal! Als het goed past en het is een getal hoger dan normaal, ben  je dan in paniek? Vind je jezelf te dun, niet goed in balans? Vind je je buik te dik of je billen?

Er zijn voor iedere vrouw mooie modellen kleding te vinden. Je moet ze wel weten te vinden. Als je bij een imageconsultant een kledingstijladvies laat doen dan weet je wat voor jouw figuur het beste is. Dat helpt jou in ieder geval al met het overslaan van wat het niet moet zijn. Dan is de keus voor de juiste modellen makkelijker gemaakt.

Zie er gewoon goed verzorgd, stralend en positief uit.

Pas op!

Kijk vooral goed in de spiegel en laat je helpen door iemand die je vertrouwt en je niet van alles wil verkopen. “het staat u zo leuk, u kunt het nog best hebben!” Als dat gezegd wordt moet je altijd een wat langer nadenken over de aanschaf. 

Waarom?

Omdat jij natuurlijk ook heel graag hoort dat je het nog best kunt hebben. Je bent ook wel zo ijdel dat je dat fijn vindt om te horen. Dat je benen nog goed kunnen. Je hebt nog best nette knieën Maar wat vind jij er zelf van? Vind je eigenlijk de jurk te kort voor jouw leeftijd? Is dat het geval? Dat luister daarnaar. Je voelt je waarschijnlijk dan ook niet helemaal op je gemak in een voor jou te korte jurk.

Van achter lyceum en van voren museum!

Dat willen we ook niet! Het moet bij jou en bij je leeftijd passen. Zekers als je geen 18 meer bent is het van belang je leeftijd in de gaten te houden. Niet oubollig en tuttig maar ook weer niet al te jong gekleed zou mijn advies zijn.

Een dikke maag/buik? Zorg dan dat kleding niet te strak over je maag zit. Mooi aansluitend is iets anders dan strak. Dan bedoel ik zo strak dat je alles ziet wat onder je kleding zit. Je ondergoed dus. Dat maakt het niet mooier. Een beetje losjes heeft ook nog een ander groot voordeel. Je lijkt er wat slanker door.

Goede pasvorm.

Hoe je kleding past staat of valt allemaal met een goede pasvorm. Is de pasvorm niet goed voor jou, dan kan de maat wel goed zijn maar dan zit het nog steeds niet mooi. Iemand die geen duidelijke taille heeft kan beter geen jurk of rok dragen met een sterke taillesnit. Dat legt de focus op wat er niet is. Kies dan voor een wat rechter model. Dan komt jouw figuur het best uit.

Bij een kledingstijladvies leer ik je waar je op moet letten, zodat jij zelfverzekerd en mooi en stralend op dat podium staat of naar die afsrpaak gaat.

Bel me gerust om een kennismakingsgesprek af te spreken. Tijdens dat gesprek bekijken we wat jij nodig hebt om te komen tot die authentieke treffende eerste indruk.

tot ziens, 

Liefs Lieke 

 
Copyright © 2020 indruk met LeF
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren